9-я заповедь блаженства

 Блажени есте, егда поносят вам, и ижденут, и рекут всяк зол глагол на вы лжуще, мене ради. Радуйтеся и веселитеся, яко мзда ваша многа на небесех.

 

Молитвы задержания

(Из сборника молитв старца Пансофия Афонского, 1848 г.)
Сила сих молитв в утаении от слуха и взора людскаго, в тайнодействовании ея.

Читаются только по благословению духовника!

 

 

Я́ко непло́дную смоко́вницу, не посецы́ мене́, Спа́се, гре́шнаго, но на мно́́гая ле́та пожда́ние ми́ да́руй, направля́я ду́шу мо́ю слеза́ми покая́ния, да пло́д принесу́ Ти, Многоми́лостиве.*

Молитва задержания

Милосе́рдный Го́споди, Ты не́когда уста́ми служи́теля Моисе́я, Иису́са сы́на Нави́на, заде́рживал це́лый де́нь движе́ние Со́лнца и Луны́, доко́ле наро́д Изра́ильский мсти́л врага́м свои́м.
Моли́твой Елисе́я проро́ка не́когда порази́л сирия́н, заде́рживая их, и вно
́вь исцели́л их.
Ты не́когда веща
́л проро́ку Иса́ии: во́т, Я возвращу́ наза́д на де́сять ступе́ней со́лнечную те́нь, кото́рая прошла́ по ступе́ням Аха́зовым, и возврати́лось со́лнце на де́сять ступе́ней по ступе́ням, по кото́рым оно́ сходи́ло. (1)
Ты не́когда уста́ми проро́ка Иезекии́ля затвори́л бе́здны, остана́вливал ре́ки, заде́рживал во́ды.
(2)
И Ты не́когда посто́м и моли́твою проро́ка Твоего́ Дании́ла загражда́л уста́ льво
́в во рву́.(3)
И ны́не задержи́ и заме́дли до благовре́мения все
́ за́мыслы вокру́г окре́ст стоя́щих мя́ о мое́м перемеще́нии, увольне́нии, смеще́нии, изгна́нии.
Так и ны́не, разруши́ злы́е хоте́ния и тре́бования все
́х осужда́ющих мя́ , загради́ уста́ и сердца́ все́х клеве́щущих, зло́бствующих и ры́кающих на мя́, и все́х хуля́щих и унижа́ющих мя́.
Так и ны́не, наведи
́ духо́вную слепоту́ на глаза́ все́х восстаю́щих на мя́ и на враго́в мои́х.
Не Ты
́ ли́ веща́л апо́столу Па́влу: говори́ и не умолка́й, и́бо Я с тобо́ю, и никто́ не сде́лает тебе́ зла́. (4)
Смягчи́ сердца́ все
́х противобо́рствующих бла́гу и досто́инству Це́ркви Христо́вой. Посему́ да не умо́лкнут уста́ Моя́ для обличе́ния нечести́вых и прославле́ния пра́ведных и все́х ди́вных де́л Твои́х. И да испо́лнятся вся́ блага́я начина́ния на́ша и жела́ния.

К вам, пра́ведницы и моли́твенницы Бо́жии, на́ши дерзнове́нные предста́телие, не́когда си́лою свои́х моли́тв сде́рживающие наше́ствие инопле́менников, подхо́д ненави́дящих, разру́шившие злы́е за́мыслы люде́й, загражда́вшие уста́ льво́в, ны́не обраща́юся с мо́литвою мое́й, с мои́м проше́нием.

И Ты́, преподо́бный вели́кий Е́лий Еги́петский, не́когда огради́вший в кру́ге кре́стным зна́мением ме́сто поселе́ния ученика́ своего́, повеле́л ему́́ вооружи́ться и́менем Госпо́дним и не боя́ться отны́не де́монских искуше́ний. (5) Огради́ до́м мо́й, в ко́ем я живу́, в кру́ге моли́тв твои́х и сохрани́ его́ от о́гненного запале́ния, воровско́го нападе́ния и вся́кого зла́ и страхова́ния.

И ты, преподо́бный о́тче По́плие Сирий́ский, не́когда свое́ю непреста́нною моли́твою де́сять дне́й де́мона держа́вший неподви́жным и не мо́гущим идти́ ни днем, ни но́чью (6); ны́не окре́ст ке́лии мое́й и до́ма (моего́) сего́ удержи́ за огра́дою его́ вся сопроти́вныя си́лы и все́х хуля́щих и́мя Бо́жие и презира́ющих мя́.

И Ты, преподо́бная де́вственница Пиа́ма, не́когда си́лою моли́твы останови́вшая движе́ние ше́дших погуби́ть жи́телей тоя́ дере́вни, где́ жила́, ны́не приостанови́ все́ за́мыслы враго́в мои́х, хотя́щих изгна́ти мя́ из гра́да сего́ и погуби́ти мя́: не допуска́й и́м приближа́тися к до́му сему́, останови́ и́х си́лою моли́твы свое́й: "Го́споди, Судия́ Вселе́нной, Ты, кото́рому неуго́дна вся́кая непра́вда, когда́ прии́дет к Тебе́ моли́тва сия́, пу́сть Свята́я Си́ла остано́вит и́х на то́м ме́сте, где пости́гнет их". (7)

И Ты́, блаже́нный Лавре́нтий Калу́жский, моли́ Бо́га о мне́, ка́к име́ющий дерзнове́ние пре́д Го́сподом предста́тельствовать о стра́ждущих от ко́зней диа́вольских. Моли́ Бо́га о мне́, да огради́т Он мя́ от ко́зней сатани́нских.

И Ты́, преподо́бный Васи́лий Пече́рский, соверши́ свои́ моли́твы запреще́ния на́д напада́ющими на меня́ и отжени́ все́ ко́зни диа́вольские от мене́. (8)

И вы́, вси́ святи́и земли́ Росси́йстей, разве́йте си́лою мо́литв свои́х о́бо мне́ все́ бесо́вские ча́ры, все́ диа́вольские за́мыслы и ко́зни - досади́ти мне́ и погуби́ти мя́ и достоя́ние мое́.

И Ты́, вели́кий и гро́зный стра́же, архистрати́же Михаи́ле, о́гненным мечо́м посека́яй все́ хоте́ния врага́ ро́да челове́ческого и все́х приспе́шников его́, хотя́щих погуби́ти мя́. Сто́й неруши́мо на стра́же до́ма сего́, все́х живу́щих в не́м и все́го достоя́ния его́.

И Ты́, Влады́чице, не напра́сно имену́емая "Неруши́мой стено́й", бу́ди для́ все́х вражду́ющих про́тив меня́ и замышля́ющих па́костная твори́ти мне́, вои́стинну не́коей прегра́дой и неруши́мой стено́й, огражда́ющей мя́ от вся́кого зла́ и тя́жких обстоя́ний.

Го́споди, ка́к ты́ хо́чешь, и ка́к зна́ешь-поми́луй .

Но да бу́дет та́ко! Да бу́дет та́ко! Да бу́дет та́ко!

Догматик глас 1:

Всеми́рную сла́ву, от челове́к прозя́бшую и Влады́ку ро́ждшую, небе́сную две́рь, воспои́м Мари́ю Де́ву, безпло́тных пе́снь и ве́рных удобре́ние;

Сия́ бо яви́ся не́бо и хра́м Божества́;

Сия́, прегражде́ние вражды́ разруши́вши, ми́р введе́ и Ца́рствие отве́рзе.

Сию́ у́бо иму́щее ве́ры утвержде́ние, побо́рника и́мамы из Нея́ ро́ждшагося Го́спода.

Дерза́йте у́бо, дерза́йте, лю́дие Бо́жии, и́бо То́й победи́т враги́ я́ко всеси́лен.

Тропа́рь Безпло́тным Си́лам , глас 4:

Небе́сных  во́инств Архистрати́зи, /мо́лим ва́с при́сно мы́ недосто́йнии, /да ва́шими моли́твами огради́те на́с /кро́вом кри́л невеще́ственныя ва́шея сла́вы, /сохраня́юще ны́ припа́дающия приле́жно и вопию́щия: /от бе́д изба́вите ны́, /я́ко чинонача́льницы Вы́шних Си́л .

Конда́к, глас 2:

Архистрати́зи Бо́жии, /служи́телие Боже́ственныя сла́вы, /А́нгелов нача́льницы, и челове́ков наста́вницы, /поле́зное на́м проси́те, и ве́лию ми́лость, /я́ко Безпло́тных  Архистрати́зи.

Тропа́рь А́нгелу храни́телю, глас 6:

А́нгеле Бо́жий, /храни́телю мо́й святы́й, /живо́т мо́й соблюди́ во стра́се Христа́ Бо́га, /у́м мо́й утверди́ во и́стиннем пути́, /и к любви́ го́рней уязви́ ду́шу мою́ /да тобо́ю направля́ема /получу́ от Христа́ Бо́га ве́лию ми́лость.

Конда́к, глас 4:

Яви́ся мне́ милосе́рд, /святы́й А́нгеле Госпо́день, храни́телю мо́й, /и не отлуча́йся мене́ скве́рнаго, /но просвети́ мя све́том неприкоснове́нным /и сотвори́ мя́ досто́йна Ца́рствия Небе́снаго.

* В понедельник утра на стиховне стихира покаянная, глас 7-й
(1) Ис. 38, 8
(2) Иез. 31, 15
(3) Евр. 11, 33
(4) Деян. 18, 10
(5) Лавсаик
(6) Древний Патерик, стр. 238-240
(7) Лавсаик
(8) Киево-Печерский Патерик

Молитва для защиты от нечистой силы

Го́споди Иису́се Христе́, Сы́не Бо́жий, огради́ мя́ святы́ми Твои́ми áнгелы и моли́твами Всепречи́стыя Влады́чицы на́шея Богоро́дицы и Присноде́вы Мари́и, Си́лою Честна́го и Животворя́щаго Креста́, свята́го архистрати́га Бо́жия Михаи́ла и про́чих Небе́сных си́л безпло́тных; свята́го Проро́ка и Предте́чи Крести́теля Госпо́дня Иоа́нна; свята́го Апосто́ла и Евангели́ста Иоа́нна Богосло́ва; священному́ченика Киприа́на и му́ченицы Иусти́ны; святи́теля Никола́я архиепи́скопа Ми́р Лики́йских, чудотво́рца; святи́теля Льва́ епи́скопа Ката́нскаго; святи́теля Иоаса́фа Белгоро́дскаго; святи́теля Митрофа́на Воро́нежскаго; преподо́бнаго Се́ргия игу́мена Ра́донежскаго; преподо́бнаго Серафи́ма Саро́вскаго, чудотво́рца; святы́х му́чениц Ве́ры, Наде́жды, Любо́ви и ма́тери и́х Софи́и; святы́х и пра́ведных Богооте́ц Иоаки́ма и А́нны и все́х святы́х Твои́х, помоги́ мне́, недосто́йному рабу́ твоему́ (имя молящегося), изба́ви мя́ от все́х наве́т вра́жиих, от вся́каго колдовства́, волшебства́, чароде́йства и от лука́вых челове́к, да не возмо́гут они́ причини́ть мне́ неко́его зла́. Го́споди, све́том Твоего́ сия́ния сохрани́ мя́ на у́тро, на де́нь, на ве́чер, на со́н гряду́щий, и си́лою Благода́ти Твоея́ отврати́ и удали́ вся́кия злы́я нече́стия, де́йствуемые по науще́нию диа́вола. Я́ко Твое́ е́сть Ца́рство и Си́ла, и Сла́ва, Отца́, и Сы́на, и Свята́го Ду́ха.

Ами́нь.

 в формате .PDF